TOVE FOLKESSON


måndag 16 april 2012

Det enda som är gratis i Malmö är utsikten ut ur Malmö;

Ekström/Folkesson/Räihä:s samskrivna långdikt finns nu till försäljning!





Omslaget där jag illustrerat och Tomas Klas Ekström gjort layouten.

söndag 15 april 2012

Sånger från Allhelgona

Releasekonsert 30 mars för skivan Sånger från Allhelgona" där jag medverkar med låten "Gröten", skriven av Erica Bjuremark. Med på skivan hörs även kontrabas med Josef Kallerdahl och körsång och klockspel av min barndomsidol Irma Schultz, som även producerat skivan. På Sånger från Allhelgona medverkar musiker som på olika sätt har anknytning på Allhelgonakyrkan på Södermalm, bl a fina Sofie Livebrandt, Alexander Zethson och Christoffer Sander.

Alltihopa finns på spotify!





Klipp från konserten i Stockholm.

Malmödikternas Malmödikt!




Releasefest 2 mars 2012 för min debut Tegelkartor OCH poeterna Freke Räihä och Tomas Klas Ekströms diktsamlingar som alla kom under 2011. Vi bjuder på uppläsningar ur böckerna och dessutom presenteras den nyskrivna långdikten "Det enda som är gratis i Malmö är utsikten ut ur Malmö;" som är en kollektiv skapelse skriven inför releasefesten och även släppt på fantastiska 668 förlag. Mina illustrationer kommer även att finnas inramade.

Poeten på hörnet, S:a Förstadsgatan, 2 mars kl 19. Bildspel från kvällen finns på 668:s hemsida!



Releasefest Ordkonst - Skogen

Releasefest på Mejeriet i Lund, 30 nov 2012, för Tidskriften Ordkonst nummer "Skogen". Förutom att sitta i redaktionen har jag skrivit en essä/intervju med Ambjörn från bandet Den svenska björnstammen: SKOGSSTEKARE. Releasen firas med uppläsningar, musik (jag gör en cover på "Vart jag mig i världen vänder") och sedan författarsamtal med Torbjörn Flygt, Elin Grelsson och Linda Boström Knausgård.

Imprakalas




















Konsert på Galleri Calypso 2 december 2011. Nätverket Impra fyller 5 år och det firas med konsertkalas och tårtor i mängder! Jag spelar med fina musikerna Ylva Agni, Magnus Adler och Jakob Gustafsson. Dessutom Schysta Klubben och Rugged wilderness and mountainman no more. Alla med kvinnliga kompositörer och musiker, genom sponsorer bjuds på bakelser och kaffe!

Kolla in Impra som jobbar för ett jämställt musikliv!